fbpx

Young Entrepreneurs in Social Economy

Proiectul YES – Young Entreprenoeurs in Social Economy (Tineri antreprenori în economia socială) finanțat de Uniunea Europeana în cadrul programului Erasmus + Acțiunea KA1 – mobilități pentru locrătorii de tineret – se derulează în perioada 6 februarie – 5 octombrie 2017.

Proiectul se concentrează pe organizarea și desfășurarea, în perioada 23 aprilie – 2 mai 2017, a unui training pe tema economiei sociale care reunește (în Râmnicu Vâlcea – Hotel Panoramic) 32 de lucrători de tineret din 8 organizații:

  • SNC Akademiya na Uspeha – Bulgaria
  • Express Yourself – Letonia,
  • Giovani per l’Europa – Italia,
  • Just do it – Polonia,
  • Asociación “Las niñas del tul” – Spania,
  • Kasif Genclik ve Spor Kulubu Dernegi – Turcia
  • Asociația Pro Xpert – România.

Proiectul are ca obiective:

  1. să susțină 32 lucrători de tineret din 8 țări în îmbunătățirea nivelului de informații/cunoștințe din domeniul economiei sociale și dezvoltarea de competențe și abilități orizontale (cum ar fi antreprenoriatul, competențe digitale, creativitate și inovare, comunicare etc.) – ceea ce va duce la îmbunătățirea calității activităților pe care acețtia le desfășoară cu tinerii, în special cu cei din grupuri vulnerabile
  2. să consolideze capacitatea organizațională de a derula proiecte internaționale la nivelul celor 8 organziații partenere
  3. să îmbunătățească, la nivelul celor 8 organziații partenere, calitatea și eficiența serviciilor furnizate către grupurile țintă

Programul cuprinde atât o parte informativ-teoretică incluzând informații generare despre economia socială, educația antreprenorială și programul Erasnus+, susținută de 3 experți în temele menționate – dintre care 2 manageri de intreprinderi sociale – cât și o parte aplicativ-practică, incluzând exerciții, jocuri, sesiuni de teambuilding și, cel mai important, realizarea efectivă a unui plan de afaceri.

Folosindu-ne de principiile de educație non-formală și de experiența organizației noastre în astfel de activități, cele două părți ale cursului se împletesc permanent atât între ele cât și cu o continuă activitate orizontală de schimb de experiențe și bune (sau mai puțin bune) practici între participanți.

Participanții sunt grupați în 4 echipe, fiecare a elaborat un plan pentru o afacere socială.

Toate aceste planuri au fost prezentate public la evenimentul final – conferința cu tema ”Tinerii și economia socială” care s-a desfășurat marți, 2 mai, începând cu ora 1000 la Sala de festivități a Bibliotecii Județene Antim Ivireanul.

La acest eveniment au fost invitați reprezentanți de marcă ai economiei sociale din românia: Ancuța Vameșu – coordonator în cadrul Institutului de Economie Socială, Nicolae Cuță – președintele Fundației pentru Dezvoltarea Economiei Sociale, Ion Goracel – consultant dezvoltare comunitară – alături de reprezentanți ai unor instituții și  autorități locale (Aurora Gherghina – subpreect de Vâlcea, Remus Grigorescu – directorul Bibliotecii Județene Antim Ivireanul etc.), ONG-uri și alte structuri interesate în promovarea și dezvoltarea acestui domeniu.

Proiectul a fost promovat în presa locală și la televiziunea VTV

%d bloggers like this: