Site icon Association Pro Xpert

Combating Racism in Europe by Art and Theatre

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus + componenta KA1 – mobilități pentru tineri, se desfășoară în perioada 26 septembrie 2016 – 25 septembrie 2017 și are ca obiective:

Proiectul se centrează pe pregătirea, derularea, evaluarea și diseminarea unui schimb de tineri ce reunește 46 tineri și 8 lideri din 8 organizații:

Aceștia s-au întâlnit la Râmnicu Vâlcea în perioada 7-17 mai 2017 și au participat împreună la activități de educație non-formală care vor contribui atât la dezvoltarea lor personală cât și la conștientizarea lor cu privire la diferitele forme de excludere și la demolarea stereotipurilor negative legate de minorități.

Pe parcursul celor 10 zile tinerii au lucrat împreună, învățând și experimentând diferite metode creative de educație nonformală. În primele zile am format 5 grupe de lucru care au construit câte o scurtă piesă de teatru (15-20 minute) care să reflecte o nedreptate provocată de discriminări și stereotipuri în 5 situații diferite de viață: în dragoste, în prietenie, la locul de muncă, în timpul liber și în accesul la servicii publice sau private.

Cele mai multe dintre activități s-au desfășurat cu sprijinul Colegiului Național de Informatică ”Matei Basarab”, cel mai important partener local, care ne-a sprijinit cu spații, logistică și, mai ales, un grup entuziast și foarte implicat de elevi și cadre didactice.

De asemenea ne-am bucurat, ca de fiecare dată, de sprijinul Bibliotecii Județene Antimi Ivireanul și Centrului Europe Direct.

Nu în ultimul rând am fost susținuți de Primăria Orașului Călimănești – un alt colaborator de nădejde al organizației noastre, cel puțin în mandatele domnului primar Florinel Constantinescu, care ne-a oferit tot suportul în organizarea spectacolului final.

După încheierea acestei activități am creat un film cu cele mai importante momente din proiect.

Exit mobile version