fbpx

arITsan – prima întâlnire virtuală

Screenshot 2022-06-10 at 00.01.28În data de 5 februarie 2021 a avut loc prima întâlnire de management a partenerilor din cadrul proiectului New Educational Approaches for IT and Entrepreneurial Literacy of Senior Artisans (Noi abordări educaționale pentru alfabetizarea antreprenorială și informatică a artizanilor seniori) – finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus + componenta KA2 – Parteneriate strategice pentru educația adulților. (prin contractul cu nr. 2020-1-RO01-KA204-080350)

Având în vedere restricțiile impuse de criza sanitară globală întâlnirea s-a desfășurat online. Au participat 10 persoane din partea celor 7 parteneri: Asociația Pro Xpert – România (coordonator), Nkey SRL – Italia, Training to Malta – Malta, Centrum Edukacji i Badan Spolecznych – Polonia, Associação Social Recreativa e Cultural Bem Fazer Vai Avante – Portugalia, MAD for Europe – Spania și Real Time – UK.

Screenshot 2022-06-10 at 00.02.46Întâlnirea a debutat cu o trecere în revistă a proiectului (obiective, activități, rezultate) și a regulilor financiare. În continuare partenerii au agreat modelul de acord de parteneriat bilateral (între coordonator – Asociația pro Xpert – și fiecare din cei 6 parteneri), graficul activităților și responsabilitățile specifice care revin fiecărei organizații.

Screenshot 2022-06-10 at 00.01.43În a doua parte a întâlnirii am discutat despre cele produse intelectuale pe care urmează să le realizăm împreună:

  1. arITsan – materii prime –un document complex care se va construi pe toată durata proiectului în etape:
    – desk research – o cercetare comparativă a stării de fapt a meșteșugurilor/artizanatului în cele 7 țări partenere, care va conține o descriere generală ca sectorului (legislație, date statistice, probleme cu care se confruntă artizanii, o analiză SWOT) completată de 14 povești de succes ale unor artizani (câte doi din fiecare țară)
    – cercetare participativă – incluzând 2 părți: un focus grup în fiecare țară (in care vor participa atât 2-3 artizani seniori cât și 5-6 reprezentanți ai unor structuri publice și private care activează în domenii legate de cultură, meșteșuguri/artizanat, educația adulților) și o prelucrare a concluziilor rezultate în urma pilotării celui de-al doilea produs intelectual (arITsan – procesul) pe mai multe nivele și grupuri
    – recomandări de politici publice la nivel național (în cele 7 țări) și european – care se va concretiza într-o scrisoare pe care o vom trimite factorilor de decizie – inclusiv parlamentari și europarlamentari
  2. arITsan – procesul – un ”Manual al trainerului” care să sprijine profesioniștii în educația adulților să dezvolte programe de educație/formare pentru îmbunătățirea competențelor antreprenoriale și TIC în rândul artizanilor seniori (programe adaptate particularităților fiecărui grup țintă)
  3. arITsan – produsul O platformă on-line care să cuprindă poveștile produselor realizate de artizanii seniori din cele 7 țări

În final am încercat să stabilim datele pentru prima întâlnire a partenerilor și prima activitate transnațională e învățare dar ne-am dat seama că, în contextul actual, este imposibil de planificat asemenea activități și am decis să discutăm aceste aspecte la o întâlnire viitoare, tot virtual.

Mai mute detalii pe pagina noastră de web: https://ar-its-an.org/

, , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: