Site icon Association Pro Xpert

Un nou proiect coordonat de Pro Xpert

78955666_507425703451811_1791766369121861632_nAsociația Pro Xpert anunță cu bucurie lansarea proiectului New Educational Approaches for IT and Entrepreneurial Literacy of Senior Artisans (Noi abordări educaționale pentru alfabetizarea antreprenorială și informatică a artizanilor seniori) – finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus + componenta KA2 – Parteneriate strategice pentru educația adulților. (prin contractul cu nr. 2020-1-RO01-KA204-080350)

Proiectul se desfășoară în perioada 1 noiembrie 2020 – 1 octombrie 2021 și este deruat dde un consorțiu de 7 organizații: Asociația Pro Xpert – România (coordonator), Nkey SRL – Italia, Training to Malta – Malta, Centrum Edukacji i Badan Spolecznych – Polonia, Associação Social Recreativa e Cultural Bem Fazer Vai Avante – Portugalia, MAD for Europe – Spania și Real Time – UK.

Proiectul a fost inspirat de un grup de artiști, artizani și meșteșugari cu care membrii asociației noastre au intrat în contact la finalul anului 2019, la Târgul Meșterilor Populari desfășurat în preajma sărbătorilor de iarnă. Am discutat atunci despre nevoia de a readuce în atenția publicului (implicit a cumpărătorilor) dorința de frumos, de autentic, de bun gust – ca o contraforță în fața invaziei de produse ”Made în China”. Și ne-am dat seama că un mod de a atrage cumpărătorul – educându-i și rafinându-i astfel gustul și simțul estetic – este să vindem nu doar produsul ci și povestea din spatele lui.

Cu experiența internațională pe care organizația noastră o are ne-am dat seama că problemele acestor artizani români sunt comune artiștilor și meșteșugarilor din toată Europa și am contactat mai multe organizații cu care am avut colaborări anterioare, în dorința de a ne uni eforturile pentru a îmbogăți, și la nivelul meșteșugurilor și tradițiilor, unitatea în diversitate a Europei.

Pe parcursul celor doi ani de proiect partenerii vor construi o ”trusă de unelte” care să vină în atât în sprijinul profesioniștilor în educația adulților care activează în domenii legate de cultură, meșteșuguri, dezvoltare antreprenorială și TIC cât și artizanilor înșiși. Aceasta se va constitui pe 3 nivele:

Cei șapte parteneri au primit cu mare bucurie vestea aprobării proiectului chiar dacă pandemia – care pare departe de a se termina – ne forțează să ne regândim unele activități. Pentru că îndeplinirea unuia din principalele obiective ale proiectului – să contribuie la îmbunătățirea competențelor IT în rândul artizanilor seniori din cele 7 țări partenere – pare cu atât mai important exact pe fondul acestei pandemii.

Mai mute detalii pe pagina noastră de web: https://ar-its-an.org/
Exit mobile version