fbpx

Learn with Grandma / Invata cu bunica – intalnire de proiect la Ramnicu Valcea

Asociaţia Pro Xpert vă invită joi după-amiază, începând cu ora 1900, la Salonul OK Events (Complex Nord) la o seară de muzică și dans între generații sub deviza ”Dansează cu Bunica”. Evenimentul se află pe agenda celei de-a treia întâlniri a partenerilor din cadrul proiectului „GRANDMA-PC inter Generational RelAtions&Networking for DevelopMent of Advanced People and Communities” (Educație intergenerațională pentru oameni și comunități avansate) – finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Comunitar „Învăţare de-a lungul întregii vieţi” – componenta „Parteneriate Grundtvig”.

Întâlnirea partenerilor se desfășoară în Râmnicu Vâlcea în perioada 26 iunie – 1 iulie 2012, organizatorii elaborând o agendă a întâlnirii complexă și atractivă ce include întâlniri cu autorități locale și județene, vizite la Muzeul Satului, Biblioteca Județeană și diferite obiective culturale și turistice din zona Horezu și demonstrații de dans sportiv și popular susținute de cursanții noștri.

Proiectul „GRANDMA-PC inter Generational RelAtions&Networking for DevelopMent of Advanced People and Communities” se desfășoară în perioada 1 august 2011 – 31 iulie 2013 și se bazează pe conceptul educaţiei permanente și intergeneraționale axându-se pe transferul bidirecțional de cunoștințe între tineri și seniori. Proiectul este coordonat de Biblioteca Publică din Wieliczce (Polonia) având încă șase parteneri din Franța, Italia, Marea Britanie, Spania, România și Turcia.

În cadrul acestui proiect Asociația Pro Xpert derulează cursuri de dans sportiv, engleză și IT pentru seniori – susținute de voluntarii tineri ai organizației – și cursuri de dans popular, bucătărie tradițională și muzică pentru tineri – susținute de voluntarii noștri seniori. Evenimentul ”Dansează cu Bunica” este un spectacol ce include momente de pantomimă, muzică și dans realizate împreună de voluntarii tineri și seniori ai organizației noastre.

Mai multe detalii despre proiect, parteneri şi activităţi puteţi afla accesând blogul proiectului http://grandmapc.wordpress.com

  1. Leave a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: